Hari ini ibu suruh masak tengahari sebab sat lagi ibu nak keluar ambil Faris balik tiusyen. Farah kata nak belajar masak beneng kobis.... campur suun dan kentang. Kobis potong besar-besar, baru syok makan!!

Biasanya makan sayur beneng ni sedap dengan sambal belacan tapi hari ni Farah masak sardin tumis, bubuh bawang besar banyak-banyak, cili rawit banyak-banyak, bawang putih,serai sebatang dan tomato hiris. Lagi pedas lagi best!!

Yang ini ibu punya resepi iaitu sambal bilis dan tempe. Goreng berasingan bilis dan tempe yang dah dihiris agak nipis. Tumiskan 3 labu bawang besar, bawang putih, cili rawit dan masukkan 2 sudu besar cili giling. Tambah garam dan gula. Kacau sehingga betul-betul garing barulah masukkan bilis dan tempe tadi. Kacau lebih kurang dan angkat.
No comments:
Post a Comment