Ads

Monday, May 4, 2009

Integrasi PLKN sesi 2/2009

Sesi 2/2009 telah pun diadakan dari 20 - 24 April 2009. Seperti sebelumnya saya ditempatkan di Kem Kuala Kubu Bharu untuk mengajar wira dan wirawati selama lima hari.


Khusus untuk tatapan para cikgu - Cikgu Rose, Linda , Amal dan Syikin - lima guru perempuan dari 8 orang cikgu. Gembira dapat berkenalan dengan cikgu semua. Harap dapat jumpa lagi di sesi lain pula.
Juga untuk tatapan pelatih dari kelas DELTA 2. Seramai 47 orang dari DELTA 2 terdiri dari anak-anak Selangor, Kuala Lumpur, Perak, Sabah dan Sarawak. Cikgu harap kamu dapat 'copy' gambar-gambar di sini untuk simpanan dan kenangan.


Gambar-gambar di atas menunjukkan aktiviti kumpulan ketika menunjukkan adat perkahwinan kaum masing-masing.
Kaum Cina beraksi selepas demonstrasi kelahiran dan kematian orang Cina. Siap bawa teddy bear!!
Kumpulan India sedang menarikan bharatanatiam..Lihatlah ... integrasi kaum begitu terserlah. Tiada lagi batasan pemisah setelah kita saling mengenali budaya dan agama masing-masing. Memang kita orang Melayu, India, Cina, Kadazan, Bajau atau Orang Asli.. tapi yang penting kita ORANG MALAYSIAkan!!Cikgu sangat berbangga dapat bersama kamu semua kali ini. Seperti yang cikgu juga telah nyatakan dalam kelas, kamu semua pandai membawa diri dalam kelas, mudah mengikut arahan dan tidak nakal. Walaupun dalam keadaan kurang sihat akibat kemalangan, kamu semua telah memudahkan tugas cikgu kerana dapat melakukan tugasan yang diberi dengan baik.
Inilah wajah-wajah anak-anak bertuah!! Bersyukurlah kerana kamu dilahirkan di bumi Tanah Melayu ini..

Ahli kumpulan berbalas pantun. Kalau tak silap dari kiri - Yani, Zikri, Aini dan Fira..Hanya 4 orang dari kaum India - Deen, Kesavan, Yes dan Seelan. Anda memberikan input yang sangat berguna. Teruskan menjadi insan cemerlang selepas tamat PLKN nanti.Ketua Wirawati bergaya dengan pakaian punjabi ketika upacara penutup program integrasi.
Rizwan - orang kuat DELTA 2 mewakili kelas sebagai naib jihan keseluruhan program integrasi.Gabungan DELTA 1 dan DELTA 2 bergambar ramai selepas tamat program integrasi bersama saya dan Cikgu Peter Leong.


YEAH!!! DELTA!!!No comments: